2010. február 11., csütörtök

Olasz paradicsomleves

Az alábbi receptet azoknak ajánlom, akik hasonlóan rajonganak az olasz ételekért, mint én. Na jó, nem minden olaszt szeretek, de sokat. A pasta-ik felülmúlhatatlanok, a húsételeik felejtősek... Na de ezt a paradicsomlevest megéri elkészíteni! Ráadásul hipp-hopp megvan. Nyári, kertben érett paradicsomból az igazi, én szerencsére jó sokat tettem el a fagyasztóban (is) és még kitart!
Akkor lássuk a receptet:

1 fej hagymát dinsztelek, rádobok egy szál sárgarépát reszelve és kb. 1 kg. paradicsomot darabolva. Hozzáadok néhány gerezd zúzott fokhagymát, összefőzöm, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítem, majd az egészet botmixerrel simára turmixolom.
Tálalni az olaszok állítólag zsemle- vagy kenyérbéllel szokták, talán érdemes kipróbálni, tetejére pedig parmezán sajt dukál!
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Ez jó kipróbálom. Egy velencei -olasz- eredeti recept cserébe: oliván 4-5 gerezd fokhagymát elkeverni, sűrített paradicsommal -házi a tuti- felönteni, só, bors, bazsalikom, rottyan egyet és kész. Tetejére mehet a parmezán! :D

    VálaszTörlés