2010. december 28., kedd

Egy karácsonyi süti

elkészítését is megosztanám itt és most veletek, kedves olvasóim. Be kell valljam, sem az összetétel, sem a forma nem saját ötletem, de a nagy sikerre való tekintettel közzéteszem.
Íme őfelsége, a kekszkukac:






A kukac ugyanabból készül, mint a régebbi bejegyzéseim között megtalálható kekszsünik, kiegészítve egy kis rummal - gondoltam, ennyi már belefér Rékámnak is. Az eredeti receptet Virágtól nyúltam le. Sajnos nem tudok linkelni, nem hagyja a gépem, de a gyereketeto.blogspot.com-on megtaláljátok őt. Érdemes benézni!!!! A formát pedig Eszter barátnőm kisfiának szülinapi buliján lestem el.
Akinek gyereke van, tudja, hogy a legegyszerűbb étel is összehasonlíthatatlanul finomabb, ha a kinézete aranyos, kedves vagy izgalmas. Na ezért készült nálunk kókusz golyó helyett kukac.
Próbáljátok ki, érdemes!
Még annyit tennék hozzá, hogy a kukac haja (mandulaforgács) és egyéb részei (szemei smarties, szája francia drazsé, "szőre" néhol kókuszreszelék, máshol darált dió vagy darált mandula plusz a már említett drazségolyócskák) egy kis olvasztott csokoládé segítségével ragadtak oda kellő szilárdsággal.
Jó étvágyat hozzá!
Rékám imádta. :-)

1 megjegyzés:

  1. Szia Gabi!
    Kaptál tőlem egy ajándékot, itt megnézheted: haddegyemmeg.blogspot.com

    VálaszTörlés