2013. február 27., szerda

Rakott tészta Gabka módra

Az ember lánya irtó találékony tud lenni, ha kevés az ideje, boltban sem volt, de valami ehetőt kellene gyorsan készíteni ebéd gyanánt. Nos, ilyen helyzetben készült a tegnapi rakott tésztánk.
Tegnapelőtt kicsit elszámítottam magam krumplistészta-ügyben, pont kétszer annyit sikerült csinálnom, mint szükséges. A maradékot kidobni sajnáltam volna, de ki eszik meg másnapos krumplistésztát? Nálunk a kutya sem.  Végül bevillant az ötlet:
Egy jénai aljára bacon csíkokatö raktam, erre halmoztam a maradék krumplistésztát, majd a tetejére kis kockákra vágott főtt-füstölt tarját szórtam. Leöntöttem egy nagy pohár tejföllel, ementáli sajtot reszeltem rá és betoltam 180 fokra a sütőbe egy bő félórára.
Az eredmény valami isteni lett, ráadásul nagyjából öt perc készítési időt kellett csak rászánnom. :-)


1 megjegyzés:

  1. tésztából rakttasat csinálni még nem jutott eszembe, de kipróbálom! tetszik!

    VálaszTörlés