Hozzávalók:
80 dkg friss fehérhúsú halfilé (pl.: tonhal)
olíva olaj
1 citrom leve
4 gerezd fokhagyma
kakukkfű
rozmaring
2 dl. főzőtejszín
Elkészítés:
Egy nappal korábban, mielőtt szeretnénk elkészíteni a halat bepácoljuk a következő módon:
A halat megmossuk, négy szeletre vágjuk, szeletenként egy-egy szétnyomott fokhagyma gerezddel bedörzsöljük. Egy megfelelő méretű lapos tálba fektetjük a hal szeleteket. Enyhén sózzuk, bőven megszórjuk friss, apróra vágott, vagy szárított kakukkfűvel és rozmaringgal. Ráfacsarjuk a citrom levét és felöntjük annyi olíva olajjal, hogy mindenütt befedje. Lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap az elkészítés már gyors:
Tuzálló tálbatesszuk a halat a páclével egyutt, és a főzőtejszín belocsoljuk, besűrítjük. Ezután alufóliával lefedjuk a tálat és a halszeleteket kb. 170 fokon 30-35 percig sutjuk. Tálaláskor külön kis szószos tálba tesszük a mártást, hogy ki-ki kedve szerint tegyen a halra. (A rozmaringot és kakukkfuvet kicsit leszedhetjuk tálás elott a halszeletekrol.) Rizzsel vagy ízlés szerint krumplipurével, salátával tálalhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése