2010. február 19., péntek

Mediterán halfilé recept

Hozzávalók:
80 dkg friss fehérhúsú halfilé (pl.: tonhal)

olíva olaj

1 citrom leve

4 gerezd fokhagyma

kakukkfű

rozmaring

2 dl. főzőtejszín


Elkészítés:

Egy nappal korábban, mielőtt szeretnénk elkészíteni a halat bepácoljuk a következő módon:

A halat megmossuk, négy szeletre vágjuk, szeletenként egy-egy szétnyomott fokhagyma gerezddel bedörzsöljük. Egy megfelelő méretű lapos tálba fektetjük a hal szeleteket. Enyhén sózzuk, bőven megszórjuk friss, apróra vágott, vagy szárított kakukkfűvel és rozmaringgal. Ráfacsarjuk a citrom levét és felöntjük annyi olíva olajjal, hogy mindenütt befedje. Lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap az elkészítés már gyors:

Tuzálló tálbatesszuk a halat a páclével egyutt, és a főzőtejszín belocsoljuk, besűrítjük. Ezután alufóliával lefedjuk a tálat és a halszeleteket kb. 170 fokon 30-35 percig sutjuk. Tálaláskor külön kis szószos tálba tesszük a mártást, hogy ki-ki kedve szerint tegyen a halra. (A rozmaringot és kakukkfuvet kicsit leszedhetjuk tálás elott a halszeletekrol.) Rizzsel vagy ízlés szerint krumplipurével, salátával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése