2010. április 19., hétfő

Nem saját receptek, kaptam, de megéri elkészíteni!

Csirkemell őzgerincformában sütve


Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.



Juhtúróval töltött gomba

Hozzávalók :
6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfű, só, bors.

Elkészítés :
A gombák tönkjét kitörjük,kiskockára vágjuk.A gombafejeket megmossuk és besózzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a túrót a tejföllel, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, belekeverjük a gombaszárat és a hagymát. A gomba fejeket kiolajozott tűzállótálba teszük, mindegyiket megtöltjük töltelékkel, és egy fél szelet baconszalonnát teszünk rá. Forró sütőbe addig sütjük amíg a szalonna megpírul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése