2009. július 19., vasárnap

Még mindig meggy

Meggyeslepény

Ez a recept egy nagyon kedves ismerősöm nagymamájától származik. Szezontól függően lehet almás vagy túrós is, ki hogy szereti. Mi mostanában meggyel...:-)

Hozzávalók:
10dkg margarin
30dkg liszt
1cs sütőpor
Először ezeket jól összemorzsoljuk, utána jöhet bele a többi:
1-2 tojás sárgája (hacsak nem nagyon kicsi, általában elég az egy)
10dkg cukor
kb. 1 pohár tejföl (tapasztalatom szerint nem kell bele mind, csak bő fél)

Ez egy hagyományos méretű tepsire elegendő tészta, én duplázni szoktam és a nagyméretű, ún. gáztepsiben sütöm - muszáj, a kicsi semmire sem elég.
Az összegyúrt tésztát kétfelé veszem, az egyik felét nyújtom alulra a lisztezett tepsibe, majd rá a töltelék, jó vastagon. Ha befőttmeggyből csinálom, akkor nem cukrozom, ha frissből, akkor megszórom egy kis barnacukorral. Tetejére megint jöhet a kinyújtott tészta. Villával megszurkálom, tojással megkenem, mehet a sütőbe. Ha szép aranybarna a teteje, akkor kész. Isteni finom!:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése