2009. július 19., vasárnap

Meggyszezon

Iszonyúan el vagyok maradva ezzel a bloggal.... Utólsó bejegyzésem óta meggyet ettünk meggyel (legalábbis majdnem), mivelhogy leszedtük a meggyet nagymamámnál a nagy fáról, itthon a két nagy fáról, aztán a szomszéd Zsuzsika néni is beállított egy hatalmas kosárnyi isteni finom meggyel... Így aztán nálunk mostanság meggybefőtt készült, meggylekvár, fagyasztottam meggyet magozva és magozatlanul, előbbit sütemények és Réka, utóbbit a párom számára. S mindemellett ettük a meggylevest, a meggyszószt, a meggyes sütiket. :-)
Néhány nagy sikerű kedvenc:

Túrós-meggyes

Hozzávalók
Tészta: 6 tojásból piskóta, amelyhez néhány kanál kakaóport is keverek (csak úgy érzésre)
Krém: 25dkg margarin
20dkg porcukor
1 vaníliás cukor
50dkg túró

Tetejére 2cs gyümölcskocsonya (nálunk ez is meggyes, de lehet más)

Kisütöm a piskótát, közben elkészítem a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd beledolgozom a túrót és a vaníliás cukrot. Ha kihűl a tészta, rákenem a túrókrémet, majd elrendezek rajta meggyszemeket (kb. úgy, hogy 4X4-es kockákra tudjam majd vágni a sütit).
Elkészítem a gyümölcskocsonyát a leírás szerint (Dr. Oetkert használok), ráöntöm, pár órára a hűtőbe teszem, aztán lehet enni!
Még nem sikerült olyan mennyiséget csinálnom, hogy ne fogyott volna el....:-)) Ja, képet is nehéz lenne mellékelni. Hamarabb elfogy, mintsem lefotózhatnám. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése