2009. június 25., csütörtök

Rékának is bejövős babgulyás :-)

A babgulyás nálunk általában füstölt husival készül, rengeteg zöldséggel, tejfölösen. Nos, legutóbb nem kaptam tisztességes füstölt húst. De én babgulyást akartam!
Megdinszteltem egy nagy fej hagymát, rádobtam a kockára vágott sertéscombot (füstölt husi helyett ugye), felengedtem vízzel, raktam bele fehérbabot, karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, még egy kis karfiolt és kockákra vágott újkrumplit is. Szokásosan ízesítettem (só, bio vegeta, pirospaprika) és fedő alatt főztem jó sokáig. Mire a bab megpuhult, a krumpli és a karfiol teljesen szétfőtt, ettől olyan jó kis sűrű leve lett. Gyártottam egy csomó gombócot (krumpliból és lisztből), belefőztem, végül beleborítottam egy doboz tejfölt és belecsavartam egy kis citromot. Isteni sűrű, a citrom miatt pikáns ízű leves lett belőle! Olyannyira jól sikerült, hogy a nagy fazékkal, amivel két napra főztem, csak egyre lett elég.:-)
Rékának botmixerrel összeturmixoltam, hogy a gombóc és a husi is ehető legyen számára. Bevágott egy nagy adagot, láthatóan ízlett neki. A párom is azt mondta, ilyen babgulyást még nem evett, de bevezethetjük.:-)))

1 megjegyzés: