2009. június 12., péntek

Tojáspörkölt

A mai menü: borsóleves, tojáspörkölt és palacsinta. Úgy tűnik, a tojáspörköltet az ország bizonyos tájain egyáltalán nem ismerik, mert nagyon sokan kérdezték már, mi is az és hogy kell csinálni. Vannak, akik tojásos nokedlira asszociálnak, de az teljesen más.
A tojáspörkölt - amellett, hogy nagyon finom - spórolós étel is, mert olcsóbb, mint a hús, ugyanakkor laktató és egészséges. Elkészítése egyszerű és gyors, gyakorlatilag 15 perc alatt kész. Nos akkor lássuk az elkészítés módját:

Tojáspörkölt

Egy nagy fej (vagy lehet kettő is) hagymát dinsztelek. Keményre főzök 8-10 tojást (ez négy főre elég, de legalább háromra). A főtt tojásokat négybe vágom (vastag karikákra is lehet), rádobom a hagymára, kis vízzel fölengedem és ugyanúgy ízesítem, mint a hússal készült pörkölteket. Pár perc alatt összeforralom az egészet és már kész is!
Nokedlival/galuskával (hol hogyan nevezik) a legfinomabb, de főztem már hozzá tésztát is, úgy is jó! Lehet tejföllel kicsit "megbolondítani", aki szereti.
Nálunk fejes salátával menő, de bármilyen savanyúság jó hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése